Behandlinger / Tankefeltsterapi / Hvad er et traume

Hvad er et traume

Når vi ikke er fuldstændige rolige, fredfyldte og lette, er vi derimod aktiverede, og når vi er aktiverede, skyldes det aktive traumer
 
Hvor traumer for mange mennesker betyder, at man har haft en voldsom og uventet oplevelse, som for eksempel et overfald eller en trafikulykke, der har efterladt et stærkt følelsesmæssigt ar, er traumer i vores verden årsag til ethvert ubehag, vi måtte opleve. Det vil sige vi arbejder med et meget vidt traumebegreb.
Den gode nyhed er, at hvis vi har aktive traumer - det vil sige ubehag, vi kan mærke - så kan vi langt de fleste tilfælde også gøre noget ved det - for eksempel ved hjælp af TFT/EFT.
 
Traumer opstår, fordi vi har haft en oplevelse, hvor vi er gået ud af kroppen. Ubehaget har med andre ord været så stort, at vores observerende selv har forladt vores krop. Det kan lyde lidt kryptisk, men tænk bare på, at vi i daglig tale bruger udtrykket "jeg var ude af mig selv" om stressende og ubehagelige situationer.
 
Det traumer, der ikke er forløst, sidder som frosne øjeblikke i vores hukommelse og dermed i vores celler. De er frosne, fordi vi har forladt kroppen i øjeblikket, og vores system har ikke haft mulighed for at fordøje oplevelserne. De ligger klar til at poppe op næste gang, vi oplever noget, der på den ene eller den anden måde minder os om dem. Det som reaktiverer et traume, kalder vi for trigger. En trigger kan være noget helt uskyldigt som en lyd, lugt, smag etc.
Miracle - Clarity of body and mind | Buevej 2, 5874 Hesselager  | Tlf.: +45 41 88 83 00